Merytoryczne wywiady, goście pełni pasji i ciekawe tematy – zapraszamy do słuchania podcastów z naukowcami Politechniki Łódzkiej.
Dyskusje to bogate źródło wiedzy i ciekawostek. Dzięki popularnonaukowemu celowi, skierowane są do wszystkich poszukujących rzetelnych komentarzy udzielonych przez pasjonatów.
Na początek rozmowy o jedzeniu „Smaki nauki” (prowadzone przez dr inż. Ilonę Gałązkę-Czarnecką) i AI „Sztuczna inteligencja po ludzku” (prowadzone przez dr inż. Magdalenę Wróbel-Lachowską). Posłuchać można m.in. o cennych dla zdrowia właściwościach polskiego chleba, walorach kawy, nutrigenomice, ale także o różnych zastosowaniach AI – w codziennym życiu, medycynie, biznesie czy edukacji. Każda rozmowa trwa 30 min. Planowane są następne odcinki oraz inne minicykle.
Premiery kolejnych odcinków co 2 tygodnie na stronie internetowej PŁ. Podcasty można słuchać na koncie PŁ w platformie Spotify, a videopodcasty oglądać na YouTube.
Projekt jest realizowany przy współpracy Działu Promocji i Centrum Multimedialnego.